Robert Hellings en Wethouder Bouke de Bruin

Situatie

Land van Cuijk 17-04-2023

Ontwikkeling laatste 18 woningen in Moerboom III te Wilbertoord

Wilbertoord wordt aan de noordzijde uitgebreid met het bouwplan ‘Moerboom III’. Het plangebied bestaat uit circa 56 kavels die door particuliere zelfbouw grotendeels al zijn gerealiseerd. De laatste 18 woningen worden door Cedrus Vastgoed Ontwikkeling B.V. ontwikkeld. Wethouder Bouke de Bruin van gemeente Land van Cuijk en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed hebben daarvoor op maandag 17 april de koopovereenkomst voor de verkoop van de bouwgrond ondertekend.

Er is een dringende behoefte aan meer woningen voor starters, doorstromers en senioren. Cedrus Vastgoed Ontwikkeling B.V. geeft gehoor aan deze woningbouwbehoefte.

Inspraak over de indeling
Het plan bestaat uit 6 twee-onder-één-kap woningen en 12 hoek- en rijwoningen, onderverdeeld in 3 bouwblokken. De hoek- en rijwoningen zijn bestemd voor starters waarvoor de koper een starterslening kan aanvragen. Alle woningen worden met een uitgebreid optiepakket ontwikkeld. De toekomstige bewoners krijgen inspraak over de indeling van hun woning en voor de tweekappers is een levensloopbestendige variant mogelijk.

Natuurinclusief
De grootste kwaliteit van Moerboom III is de prettige ligging van het plan, aan de rand van Wilbertoord, grenzend aan natuurgebied Molenheide. Met de natuur in de achtertuin biedt dit een uitgelezen mogelijkheid om een natuurinclusieve leefomgeving te creëren. Cedrus zoekt nadrukkelijk hierin aansluiting, op zodat het heerlijk wonen wordt aan de rand van Wilbertoord.

Start verkoop
Medio mei is een informatieavond voor de inwoners van Wilbertoord. Naar verwachting start de verkoop van deze woningen derde kwartaal van 2023. Meer informatie over het plan is te vinden op deze website. U kunt zich ook aanmelden waardoor u via e-mail op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen van het plan.