Moerboom, Moerboom, Moerboom

WILBERTOORD | Het is dé verkiezingsterm van de afgelopen tijd: ‘Bouwen, bouwen, bouwen!’. In het merendeel van de kernen in het Land van Cuijk blijkt die leus meer dan een holle belofte. Er worden overal volop woningen gebouwd. Dat geldt ook voor Wilbertoord, waar binnenkort achttien nieuwe woningen verschijnen onder de projectnaam ‘Moerboom III’. Cedrus Vastgoed Ontwikkeling B.V. vertelt graag wat meer over dit bijzondere plan.

“Er is een dringende behoefte aan meer woningen voor starters, doorstromers en senioren, ook in Wilbertoord. Wij geven graag gehoor aan deze vraag.” Aan het woord is Robert Hellings, directeur van Cedrus. “Plan Moerboom bestaat uit zes twee-onder-één-kap woningen en twaalf hoek- en rijwoningen, onderverdeeld in drie bouwblokken. De hoek- en rijwoningen zijn bestemd voor starters waarvoor de koper een starterslening kan aanvragen.”

De ruime en luxe woningen bieden voor elke doelgroep een perfect thuis, van starters tot gezinnen tot mensen bij wie de pensioensleeftijd aan de horizon verschijnt. “Alle woningen worden met een uitgebreid optiepakket ontwikkeld,” aldusRobert. “De toekomstige bewoners krijgen inspraak over de indeling van hun woning en voor de tweekappers is een levensloopbestendige variant mogelijk.”

Wilbertoord
Met de komst van al deze woningen groeit de kern bij de Peelkanaal gestaag. Toch hoeft er niet gesproken te worden over ‘Wilbertoord, Wilbertoord, Wilbertoord’. Cedrus benadrukt dat ‘dorps wonen in een landelijk omgeving’ één van de speerpunten is van Moerboom III. De woningen komen aan de rand van natuurgebied Molenheide, wat volgens de projectontwikkelaar een ‘uitgelezen mogelijkheid’ biedt om een natuur inclusieve leefomgeving te creëren. Op die manier blijft Wilbertoord Wilbertoord en de kernwaarden, het verenigingsleven en typische sfeer overeind, terwijl het dorp toch groeit.

“We merken dat de inwoners zelf wel nieuwsgierig en enthousiast zijn,” zegt Robert. “Wij organiseerden op 10 mei een inloopavond in gemeenschapshuis De Wilg. Die werd ontzettend goed bezocht.” De enthousiaste projectontwikkelaar spreekt van een waardevol contact met Vereniging Wilbertoord, en veel draagvlak en interesse van de inwoners. “Dankzij de grote opkomst en het enthousiasme van de bezoekers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond en met veel positieve energie op naar het vervolg.”

Als alles volgens plan verloopt gaan de woningen behorend tot dit plan in het derde kwartaal van dit jaar in de verkoop. In de huidige staat van de woningmarkt, Cedrus’ enthousiasme én het positieve geluid uit Wilbertoord is de verwachting dat het enkel nog luidt: ‘Moerboom, Moerboom, Moerboom!’

Bron: Kliknieuws De Maasdriehoek